Ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. ΚΑΙ Ε.Σ.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 12:00, έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ώρα 14:00, νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτές δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Επίσης, τα ήδη ενταγμένα μέλη στο Μητρώο έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους και να προσθέσουν νέα δικαιολογητικά.

Η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου https://mitrooiek.minedu.gov.gr γίνεται με χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ, το οποίο είναι αναρτημένο στο πεδίο ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ στην πλατφόρμα του ΜΗΤΡΩΟΥ, καθώς και σε κάθε κατηγορία/πεδίο αντίστοιχα.

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2024Α

Σύμφωνα με το άρθρο 26, παρ. 1 του Κανονισμού Λειτουργίας των Σ.Α.Ε.Κ. (Β΄5837/2021), ενόψει της έναρξης της διαδικασίας δήλωσης μαθημάτων των μελών του Μητρώου, αναρτούμε τα ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2024Α.

Ωρολόγιο πρόγραμμα Β’ Εξαμήνου

Ωρολόγιο πρόγραμμα Δ’ Εξαμήνου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανάθεση διδακτικού έργου σε δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.)

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης απευθύνει στα εγγεγραμμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.)  και Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αίτηση-δήλωση μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου κατάρτισης 2024Α σε Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) και Ε.Σ.Κ. ανά ειδικότητα και μάθημα για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία.

Η αίτηση-δήλωση των μαθημάτων θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) και Ε.Σ.Κ. από τη Δευτέρα 26.02.2024 και ώρα 11:00 π.μ. έως και την Τετάρτη 28.02.2024 και ώρα 21:00 στη σχετική επιλογή του μενού «δήλωση μαθημάτων».

Παρακαλούνται τα μέλη του μητρώου να συμβουλεύονται τους οδηγούς κατάρτισης των ειδικοτήτων σχετικά με το προσοντολόγιο των εκπαιδευτών πριν την αίτηση-δήλωση των μαθημάτων. Δηλώσεις-αιτήσεις μαθημάτων, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα προβλεπόμενα στα προσοντολόγια των εκπαιδευτών των οδηγών κατάρτισης των ειδικοτήτων, δε λαμβάνονται υπόψη για την ανάθεση διδακτικού έργου στα μέλη του Μητρώου Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) και Ε.Σ.Κ.

Συλλυπητήριο μήνυμα

Η Διευθύντρια, το προσωπικό και οι σπουδαστές της Σ.Α.Ε.Κ. Καρπενησίου εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του Θεόδωρου Τσώνη, συνεργάτη και εκπαιδευτή μας στις Πρώτες Βοήθειες για χρόνια. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι, Θοδωρή!

Έναρξη εαρινού εξαμήνου 2024Α

Tο εαρινό εξάμηνο κατάρτισης των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) (πρώην ΙΕΚ), αρχίζει την 1η Μαρτίου 2024 (σ.σ. αντί 16η Φεβρουαρίου) και λήγει την 30η Ιουνίου.

Μετονομασία των Ι.Ε.Κ σε Σ.Α.Ε.Κ.

Σύμφωνα με τον νόμο 5082/2024 (ΦΕΚ 9/Α/19-1-2024) όλα τα Ι.Ε.Κ. μετονομάζονται σε Σ.Α.Ε.Κ. (Σχολές ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Η νέα επωνυμία του Δ.Ι.Ε.Κ. Καρπενησίου στο εξής θα είναι “Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Καρπενησίου” με αρκτικόλεξο Σ.Α.Ε.Κ. Καρπενησίου.

Εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας κομμωτών – κουρέων και τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών

Tην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας κομμωτών – κουρέων και τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών, ανακοίνωσε σήμερα η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Γεωργία Ρεμπούτσικα .

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ με αναλυτικές πληροφορίες για την εξεταστική διαδικασία και το σύνδεσμο, για να δηλώσουν οι υποψήφιοι το εξεταστικό κέντρο που επιθυμούν να εξεταστούν.

Εξεταστικά Κέντρα θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα (10 Δεκεμβρίου) για όλους τους υποψηφίους στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης και την Πάτρα.

Υπενθυμίζουμε στους υποψηφίους ότι οι κατάλογοι θεμάτων για τις εξετάσεις, που περιλαμβάνουν και όλες τις σωστές απαντήσεις για την προετοιμασία των υποψηφίων, είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ (πατήστε εδώ)

ΠΗΓΗ: https://www.esos.gr/

Έναρξη Πράξης για την Επιδότηση Πρακτικής Άσκησης ΙΕΚ από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ:

Η Πράξη «Ειδικά προγράμματα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης και
απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (ΙΕΚ
)» (MIS 5069416) αποτελεί
ένα ολοκληρωμένο σύστημα ένταξης των καταρτιζόμενων επαγγελματικής
κατάρτισης, και ειδικότερα των καταρτιζόμενων ΙΕΚ, στην αγορά εργασίας
μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με πρακτική άσκηση.

Επωφελούνται 2.000 καταρτιζόμενοι από δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου
Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθώς και από ιδιωτικά ΙΕΚ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το θεωρητικό μέρος των σπουδών τους, ενώ δεν έχουν πραγματοποιήσει το εξάμηνο της πρακτικής άσκησης ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εξάμηνο της πρακτικής και ως εκ τούτου δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία
δίνονται αναλυτικά πληροφορίες για την ηλεκτρονική υποβολή των
αιτήσεων στην επίσημη πλατφόρμα της Πράξης στο σύνδεσμο:
https://www.e-iekpraktiki.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το σχετικό έγγραφο.

Ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας μητρώου εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2023, ώρα 14:00, έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 14:00, νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτές δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Επίσης, τα ήδη ενταγμένα μέλη στο Μητρώο έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν την αίτησή τους και να προσθέσουν νέα δικαιολογητικά.

Η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα του Μητρώου  https://mitrooiek.minedu.gov.gr γίνεται με χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet. Επισημαίνεται ότι οι ενότητες Α1 και Α2 μπορούν να διορθωθούν ΕΚΤΟΣ από τα πεδία: ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ, τα οποία επιβεβαιώνονται αυτόματα από την ΑΑΔΕ. Μετά τη συμπλήρωση ή επικαιροποίηση της αίτησης θα πρέπει πάντα να ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ την αίτησή σας.

Μετά την ημερομηνία λήξης της λειτουργίας του μητρώου θα εκκινήσει διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων και, στη συνέχεια, θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις για τις προθεσμίες υποβολής αιτημάτων επανεξέτασης πεδίων της αίτησης.

Από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Έναρξη μαθημάτων

Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 10/10 και ώρα 15:00 καλούνται όλοι οι καταρτιζόμενοι όλων των τμημάτων να προσέλθουν στον χώρο του Δ.Ι.Ε.Κ. Καρπενησίου για ενημέρωση.

Την Τετάρτη 11/10 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

Σελίδα 1 από 6

Υποστηριζόμενο από WordPress & Θέμα από Anders Norén