ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Αρχική / ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 

Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες κατάρτισης του ΙΕΚ Καρπενησίου οι οποίες θα λειτουργήσουν το τρέχον εξάμηνο (2015Β).
1. Τεχνικός Αρτοποιός ? Ζαχαροπλαστικής.
2. Τεχνικός Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ.
3. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/Web Designer ? Developer/Video Games).
4. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας ? Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής.

 

Για την επιλογή τους οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από σήμερα 14-09-2015 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 21-09-2015 και ώρα 11.59 π.μ. (ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων). ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα δοθεί παράταση.
Το σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων  είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο   iek.sch.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) που διαθέτουν, διαφορετικά να τον αναζητήσουν μέσω της πύλης www.amka.gr

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι υποψήφιοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισοδύναμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ). Η διαδικασία ξεκινά με είσοδό σας στο σύστημα από την επιλογή Εισαγωγή/Τροποποίηση Αίτησης (πάνω δεξιά), με χρήση του ΑΜΚΑ σας και ενός ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ δικής σας επιλογής, τον οποίο και πρέπει να αποθηκεύσετε ασφαλώς!

 

Πριν αρχίσετε την συμπλήρωση της αίτησης:
(1) Διαβάστε προσεκτικά το σύνολο των οδηγιών που δίνονται καθώς και συμβουλευτείτε τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

(2) Αποφασίστε ποιες ειδικότητες ΙΕΚ σας ενδιαφέρουν συμβουλευόμενοι τη σχετική προκήρυξη.

(3) Έχετε διαθέσιμα την αστυνομική ταυτότητά σας (ή το διαβατήριο σας, αν είστε υπήκοος άλλης χώρας) καθώς και την βαθμολογία του Απολυτηρίου σας του Λυκείου  (ή του αντίστοιχου ισοδύναμου τίτλου).

 

Δεν προβλέπεται τηλεφωνική υποστήριξη των χρηστών. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διαδικασία της καταχώρησης, στείλτε σχετικό email στη διεύθυνση diekstudent@gsae.edu.gr αφού συμβουλευτείτε τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

 

Επισημαίνουμε ότι:
1. Το ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει την καταχώρηση μίας και μόνο αίτησης για κάθε χρήστη (ΑΜΚΑ). Σε κάθε περίπτωση μεταβολής στοιχείων το σύστημα αποθηκεύει και διατηρεί ΜΟΝΟ τα στοιχεία της τελευταίας τροποποίησης της αίτησης.
2. Η ηλεκτρονική σας αίτηση έχει ισχύ Υπεύθυνης Δήλωσης-Αίτησης (άρθρο 8 Ν.1599/1986) και οι δηλώσεις γίνονται με ατομική ευθύνη του αιτούντος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986. Ο έλεγχος των μορίων των επιτυχόντων θα γίνει με την προσκόμιση και διασταύρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στα αντίστοιχα ΙΕΚ κατά τη διαδικασία των εγγραφών. Η Υπηρεσία επιφυλάσσεται να διαγράψει από τους καταλόγους των επιτυχόντων, υποψηφίους που κατά τον έλεγχο προκύψει ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (www.gsae.edu.gr) και του ΙΕΚ Καρπενησίου (http:// iek-karpen.eyr.sch.gr/) ή να επικοινωνείτε με το ΙΕΚ Καρπενησίου (τηλ. 2237-024058).

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην αναβάθμιση των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης,

? Εντάσσει νέες ειδικότητες,

? Ενισχύει την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζόμενων,

? Θέτει σε νέες βάσεις τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Κεντρικός στόχος η παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης

Βασική επιδίωξη η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων μας.

Με τις προσθήκες στις παρεχόμενες ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ και τη σύνδεση των δομών και των ειδικοτήτων με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων  οι καταρτιζόμενοι υποστηρίζονται σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο, ενισχύοντας την κινητικότητά τους μέσω απόκτησης των απαραίτητων δεξιοτήτων.

Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι ΔΩΡΕΑΝ.